کاچی قورمه یکی از غذاهای شهرهای کویری است که در زیر با روش پخت کاچی با ذرت سفید که غذای روستای کچومثقال است، آشنا میشوید.
آرد ذرت: یک کیلو
آب: ۴ کاسه آبگوشت خوری
نمک: به اندازه لازم
گوشت: نیم کیلو
پیاز متوسط: ۲ عدد
زردچوبه نمک و فلفل: به اندازه لازم
آب را جوش بیاورید و نمک را به اندازه لازم داخل آب بریزید. با همزن آرد را داخل آب به هم بزنید به گونهای که آرد داخل آب گوله گوله نشود و به هم نچسبد. این کار را ادامه دهید تا تقریبا سفت شود.
سپس کاچی را مثل برنج دم کنید و بگذارید حدود ۴-۳ ساعت با حرارت بسیار ملایم بپزد. هنگامی که کاچی آماده شد، برای سرو آن کاچی را با قورمه و کشک تزیین کنید.
گوشت را به صورت قیمه با پیاز سرخ کنید و کمی زردچوبه و فلفل و نمک به آن اضافه کنید و تفت دهید.
در گذشته روش خوردن کاچی این گونه بود که توسط انگشت نشانه مقداری از کاچی را جدا میکردند، سپس در کشک و قورمه میزدند و نوش جان میکردند.
امروزه اما کمتر سنتهای گذشته را رعایت میکنند و بیشتر توسط قاشق و بهجای دسته جمعی در مجمعه در بشقاب میل میکنند.
این غذا در زمستان و هوای سرد بیشتر طبخ میشود.